Tuesday, October 25, 2011

Love Has No Reason

Hello uols! Dan Assalamualaikum...

Tiba-tiba timbul mood di tengah-tengah malam buta waktu tengah study Food Chemistry untuk test Jumaat ni untuk update blog. Heee... Cuba baca dengan sekali nafas! Muahahaha... Panjang gila ayat introduction aku kali ni. Hik... Hik.. Hik..

Sekali lagi update pasal cinta. Lalalala... Kalau pasal cinta memang banyak nak update! Sebab cinta tu kan luas. Heee...

Love has no reason. Yup! Sangat agree dengan statement tu. Aku ingat lagi aku pernah bertengkar dengan sorang kawan aku ni. Dia cakap cinta mesti ada sebab. Aku pulak cakap cinta mesti takde sebab. Cinta bersebab bukan cinta yang sebenar! Itu suka! Ya, diulangi sekali lagi! Itu hanyalah suka! Dan suka sangat jauh beza dengan cinta ok!

How come kau boleh cakap kau cintakan seseorang sebab..... dia cantik/hensem...
How come kau boleh cakap kau sukakan seseorang sebab..... dia pandai...
How come kau boleh cakap kau sukakan seseorang sebab..... suara dia sedap...
How come kau boleh cakap kau sukakan seseorang sebab..... dia baik...
How come kau boleh cakap kau sukakan seseorang sebab..... dia sopan...
How come kau boleh cakap kau sukakan seseorang sebab..... dia ceria dan periang...
How come kau boleh cakap kau sukakan seseorang sebab..... macam-macam lagilah! Semuanya yang baik-baik saja.

Andai suatu hari nanti dia... dah tak cantik/hensem, dah berubah sikap, dah tak pandai, tiba-tiba jadi bisu, dan segala macam "dah tak" lagi... Adakah kau masih cintakan dia seperti sebelum segala "dah tak" itu terjadi?

Sebab itu cinta yang sejati tak perlukan alasan. Kalau kau cintakan seseorang kau mesti susah @ tak boleh langsung nak jawab soalan ini:

"Kenapa kau sukakan dia???"

Bila orang tanya soalan kat atas tu, mesti kau akan jadi speechless sekejap, lepas tu kau akan try so hard untuk fikir sebabnya kenapa, dan mula-mula perkataan yang akan keluar...

"Entahlah ye. Aku pun tak tahu kenapa. Yang aku tahu, aku memang sukakan dia!"

Ya! Kerana itulah love has no reason!

Cinta sejati tak perlukan alasan kenapa ia perlu wujud. Cinta sejati akan muncul sendiri tanpa sebab yang pasti. Tak kiralah walau macam mana keadaannya, masing-masing akan terima cinta itu dengan seadanya. Cukup sekadarnya. Bukan sebab rupa, bukan sebab dia baik, bukan sebab kaya dan macam-macam lagi.


Akhir kata dari aku, love has no reason! Muahahaha... Tak tahu pulak nak ending macam mana entri kali ni. Hahaha... Mungkin sebab kepala sudah tingtong... haihh...

Oklah uols! Tata. Terima kasih sebab baca.

p/s: Pendapat peribadi ok!

4 comments:

Iffah Afeefah said...

Erm betol tu

cinte xde penjelasan

C!K NoRa said...

betol... betol... betol... hee... ;P

Miss Star said...

cik nora...kamu fall in luv ke?hehe...

QASEHNYA RANIA said...

datang singgah n terjah n follow u...jom singgah blog pu3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...