Tuesday, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

image

Niat hati ni taknak online petang ni sebab nak study. Sekali abg beng beng boom buat segmen lagi la... Aku memang suka join segmen berkaitan sekolah ni! Hehehe... Sebab zaman sekolah adalah zaman yang paling best sekali terutamanya sekolah menengah. 

Kalau nak cakap kenangan yang manis tu banyak sangat. Aku dulu aktif masa sekolah. Macam-macam pertandingan aku masuk. Koir, forum, melukis, macam-macam kuiz dan banyak lagilah. Yang paling aku ingat dan wajib setiap tahun aku dan budak-budak kelas join adalah pertandingan menghias kelas. Yang paling tak boleh lupa pertandingan menghias kelas sempena hari kemerdekaan masa aku form 2 tahun 2002. Kitorang terfikir nak combine budaya kaum Melayu, Cina dan India. Tau tak apa yang kitorang buat untuk melambangkan budaya kaum India? Haaa... ce teka.. Kalau orang India kahwin ada apa kat pagar rumah dia??? Mesti ada pokok pisang kan? Jadi, kami yang powerpuff girl ni (masa ni perempuan je yang buat keje) pegilah tebang pokok pisang sape entah kat semak tak jauh dari sekolah. Keh3. Boleh bayang tak budak sekolah pakai baju sekolah perempuan pulak tu tebang pokok??? Adeeii... Da habis tumbang pokok pisang tu, kitorang panggil budak-budak lelaki suruh angkut pokok pisang tu naik motor. Da angkut naik motor, usung pulak naik tingkat 3 letak kat depan kelas. Ekekekeke. Hambik ko!!!!! Semua orang terkejut dinosor tengok ada 2 batang pokok pisang siap berdaun bagai kat depan kelas. Rugi tak tebang yang ada buah pisang sekali, kalau tak boleh makan pisang tu. Hikhikhikhik... Da macam tu sekali effort kitorang ni dalam pertandingan tu confirm-confirm la kitorang menang kan... Hahahaha... Anyway, memang kitorang menang setiap tahun pun! (muke berlagak tak hengat sambil tarik muncung!). Habis pertandingan pakai campak je pokok pisang tu depan pagar sekolah. Niat hati nak biarkan pokok pisang tu terus tumbuh dan berbuah rimbun supaya nanti bila mengantuk dalam kelas bolehlah makan buah pisang! Tapi pengetua tak bagi. Haaiiissshhhh....

Ok tu salah satu antara jutaan kenangan manis aku masa sekolah. Seterusnya, kenangan pahit masa sekolah? Ermmm... jap nak ingat balik... ermm...ermmm..ermmm.. Haaa... ingat da satu. Bergaduh dengan kawan kot! Tapi bukanlah gaduh tarik-tarik tudung ke baling-baling buku ke... oh tidakk... Kami bergaduh secara profesenel... errkkk... gaduh pun ada profesenel jugak ke?? heeee... Kesnya kes bawak mulut dan salah faham. Biasalah masa tu belum matang lagi kan. Benda kecik pun nak dibesar-besarkan. Masa tu rasa sedih yang amat sangatnya. Macam tu adalah masalah yang terlalu dan teramat besarnya bagi aku. Padahal takde apa sangat pun. Saja emo lebih. Yelah budak-budak baru nak naik. Tapi, sekarang ok da. Still kawan baik lagi dengan orang yang gaduh dulu tu. Hehehe. 

Sebenarnya kan kalau nak cerita pasal sekolah ni banyak sangatla. Baru satu kenangan manis dengan satu kenangan pahit. Ada lagi berjuta-juta kenangan kat sekolah tu. Belum masuk bab bercinta masa sekolah lagi! Hehehehe.... Tapi, cukuplah tu dulu kot. Yang lain tu biarlah tersemat di hati. Hakhakhak...(muke poyos..) 

Tata..terima kasih sebab baca! Gud luck abg beng dlm pilihanraya!! 

11 comments:

IdaNurFieyda said...

hehehe..bestkan klu igt blk time skolah dlu..rse mcm nak patah blk zaman skolah dlu..

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

cakk cakk..hehe blogwalking dari abg ben ! jom vote abg ben ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FARAH LIYANA said...

dr blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

:)

NoRa DaDiLLa said...

@ida... betul2.. sekolah mmg best! kan best kalau ade mesin mase doremon tu... ahaks!

@alya.. cak cak lagi! hehe...

@farah... hehe.. baekk.. nti saye pegi jalan2!

Rahmad said...

singgah membaca entri sambil follow..

klu free singgah..
http://ceriterahmad.blogspot.com/

kAmi dAn mEreKa said...

naseb baik tak tebang pokok doyan ke, rambutan kan, hehe :)

NoRa DaDiLLa said...

@rahman.. bace jgn tak bace! hehe..
@kami.. try jugak carik pokok doyan tapi xde... hahahaha...

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Pesan nenek

nurul nadia nasir said...

salam singgah dari BLOG BA!

fad ali said...

dtg dr belog bang beng!

sy no 28..

hihi..meh bace yang sy lak..polow if minat oke?

NiSha said...

kelakar kan bila ingat kita pernah bergaduh ngan kawan2 .. budak2 la katakan.. hahahah



akak folow sini ok..
keep blogging..

jemput ke blog
http://heandsheloves.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...