Friday, June 10, 2011

Si Comel

Suka gambar ni... sweet sangat....=))
 
Hello uols!

Entri kali ni nak bercerita pasal 1 lagi benda yang aku suka. Erkk... benda? Eh2.. haiwan yang aku suka. Hehehe. Dan aku rasa ramai jugak yang suka haiwan ni. Apalagi kalau bukan kucing kan. Aku start suka kucing dari umur aku 6 tahun kalau tak salah. Masa tu aku nampak 3 ekor anak kucing tepi semak. Lepas tu mak aku cakap ambiklah dia. So, start dari tu aku memang gilekan kucing yang amat sangat sampaikan aku rasa aku dah ada penyakit sawan kucing. Muahahahaha.

Sejak tu banyak aku bela kucing. Yang paling aku sayang nama dia Putam. Kenapa Putam? Sebab bulu dia hitam dan putih. Hehehehe. Tapi, dia hilang. Tak tau pegi mana. Puas aku cari. Sedih gile aku masa tu. Lepas tu lama aku tak bela kucing. Sebab frust. Takut sedih kalau kucing aku hilang or mati. Huhu. Masa aku diploma aku bela jugak kucing. Nama dia Kembang. Bukan kembang semangkuk ok! (pelik-pelik nama kucing aku kan. hahaha..). Hari terakhir aku kat UiTM Arau, aku dah tak jumpa Kembang. Tak tau dia pergi mana. Hilang jugak. Sekali lagi aku sedih yang amat. Mungkin dia tak sanggup nak tengok aku pergi kot. Huhu.

Sekarang ni aku tak bela kucing secara official dah. Hehehe. Tapi, mak aku adalah bela sekor kucing ni. Mr Bon Bon nama dia. Ya Allah nakal yang amat. Rasa macam nak pijak-pijak je. Eiissshhh... Geram! Hahaha.. Tapi, dialah penyeri rumah aku. Hehehe. Nak tunjuk gambar dia tapikan, aku takde gambar dia. Tau tak sebab apa? Dia tu tak reti duduk diam. Grrr... Gambar dia semua jadi tak lawa. Takpe, kalau dapat nanti aku tepek kat blog aku ni ha. Hehe.


Mr Bon Bon kaler lebih kurang macam ni..



Ni bukan kucing aku tau... kucing orang.. geram ngan dia ni.. rasa nk gigit je...
Haaa.... ni lah dia.. "Hai, nama saya Lai. Saya mengantuk ni. Takmoh kacaula..."


Ni pun sweet jugak kan... oucchhh...

Oklah, sampai sini dulu.
Tata uols. Terima kasih sebab baca. 




2 comments:

nadia ar-rumaisha said...

rumah saya ader 2 ekor kucing tp saye tidak lah addict dengan kucing sbb saye lelah...so sedikit menjauhi kucing...

NoRa DaDiLLa said...

saye pun ade mslh jugak sikit dgn bulu kucing ni sbnrnye... sebab allergik.. tp bantai jugak nk peluk cium sebab dah gile kucing... hehehehe...;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...