Tuesday, August 9, 2011

Istana Biru Nak Berkenalan


Nak join pulak segmen dari Cik Permata Biru ni. Hehe. Alang-alang tengah tak buat apa-apa ni. Jom join jugak. Klik sini!

Nama saya... Noora Dadilla Binti Daud... Boleh panggil Nora. Ramai jugak kawan-kawan yang panggil Dadilla @ Dad @ Dila. Hehe...

Asal kejadian nama ek... Ermm... Mak pernah cakap nama ni gabungan nama dia.. Radiyah dan nama ayah Daud. Huhu. Tak taulah macam mana diorang gabungkan. Hek..hek..hek..

Maksud nama pulak... Nora tu takde dalam nama Islam. Tapi, Nora tu nama bangsa Latin. Kalau dalam bahasa Latin maksudnya cahaya. Dadilla tu pulak petunjuk. So, gabungkan jadilah cahaya petunjuk... Heee....  dan saya memang sangat suka dengan nama ni. Alhamdulillah... =))

Sifat baik ek? Errr.... Susahlah nak jawab soalan ni. Huhu. Sebab saya pun tak taulah apa yang baik tentang diri saya ni. Haih.. apa ye.. Suka tolong orang ar kot. Kalau orang mintak tolong tu, InsyaAllah akan cuba sedaya upaya tolong dia tak kira apa pun. 

Kalau yang buruk saya tau nak jawab. Sebab banyak sangat. Hee... Yang paling ketara saya ni memang semua  benda nak buat last minit. Sampai digelar Miss Last Minute. Adeeeiii! Kadang-kadang dah plan baik dah konon-konon nak siapkan assignment awal @ study awal untuk exam tapi akhirnya mesti akan jadi last minit jugak. Kenapa entah. Konpius! Haha. Yang kedua, suka tidur kot. Ye! Saya memang suka tidur. Tidur tu adalah satu nikmat yang tak terhingga. Haha. Lagi, saya ni susah sikit nak beramah-tamah dengan orang yang saya baru kenal (bila face to face) sampaikan ramai orang cakap saya ni nampak macam sombong. Tapi sebenarnya bukan! Sebenarnya saya malu. Hik..hik..hik..(gelak tutup mulut). Ermm... sebenarnya banyak lagi yang buruk. Tapi, malu pulak nak kongsi. Kih..kih...kih.. 3 je cukuplah kan Cik Permata Biru? Heee...=))

Rasanya dah cukup dah syarat-syarat. So, sampai sini saje. Heee... 

Tata. Terima kasih sebab baca. 



24 comments:

Panggil aku Han said...

datang singgah sini dari segmen yg sama :)

http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

dylla abas said...

dtg terjah dari segmen Istana Biru

nama awk unik.tapi maksud nama kita sama.selamat berkenalan!!

http://starfleet2208.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

PeRmAtA bIrU said...

baru nak cakap nama sama macam dylla.. dia dah datang komen dulu...

thanks yer sebab join.. sangat2 menghargai... :) hurm... sedap nama awak.. nora dadilla... ooo. ada gabungan mak n ayah erk??? mungkin dekat dadi... lla nama awak.. hahahah.. kan???

yang habit buruk sama.. plan nak habis kan keja awal, tapi last2 jadi last minit... kan???
n saya juga suka tdooo... hahahhaahah....

oh ya.. sama gak, kita bukan sombongkan??? kita pemalu.. org suka salah faham.. tul tu...

thanks yer..:)

CIK PARO! said...

wah gabungan nama mak ayah..
mesti anak sulung kan..
teka je..

nice to meet u!

farah hanim said...

hye..selamt berkenaln yeee :D

'Ainun Qalbi said...

salam perkenalan yer..

NoRa DaDiLLa said...

Han... thnx singgah sini...=))

Dylla... ehe... ye name kite same... slmt berkenalan juge...;P

Permata Biru... ahah... dylla lagi pantas! Hik3.. unik ek name saye.. hoho... thnx.. betul2.. kite pemalu.. bukan sombong... tp org selalu slh phm... haih...

Cik Paro... bukan anak sulung.. tp anak tunggal perempuan... heee... Nice to meet u too dear...=))

Farah Hanim... slmt berkenalan juge...

'Ainun... slmt berkenalan juge... thnx sudi singgah sini.. weee...~

QueeN TerataI said...

salam kenal.. dtg dr segmen yg sama..

Pink Diva™ said...

Cantik nama dear..

Salam kenal yach..:)

Salam kenal dari segmen yang sama

NoRa DaDiLLa said...

Queen Teratai... salam kenal juge...=))

Pink Diva... hehe.. thnx dear... ;P

Afiqa Dayana said...

sedapnyee name .
hehe selamat berkenalan !

http://afiqadayana.blogspot.com/2011/08/istana-biru-nak-berkenalan.html

Cik Bell said...

singgah dari segmen yg sama ;)

Sama la kak..kita suka wat keje last minute jugak..pastu tido je lebih.hahaha..nikmat x terhingga pastu penat..kah3x

Kancil 8349 said...

Salam perkenalan daripada Kancil

datang dari segmen yang sama...kalau sudi datanglah ke blog Kancil

http://kancil8349.blogspot.com/2011/08/segmen-saya-nak-berkenalan-dengan.html

NoRa DaDiLLa said...

Afiqa.. name awak pun sgt sedap jugak! =))

Cik Bell.. haha... betol2.. best kan tido tu... hak3...

Kancil 8349.. salam kenal jugak...=))

Muhammad Burn said...

datang dari segmen berkenalan. salam kenal ye... :)

PeRmAtA bIrU said...

jom2 berkenalan dengan kawan2 yang lain..:)

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/08/segmen-istana-biru-nak-berkenalan-da.html

faLiaa said...

hi Cik NOra! TQ singgah blog saya, :)

salam perkenalan ^^
folo anda ^^

btw,saya perlukan vote anda sgt5,please2
http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/08/saya-suka-hari-rayaa.html

TQ sgt5 ^^

Zul Fattah said...

salam... terjah sini..
kenapa semua org suka tido?
anyway..happy blogging..
already follow u..

http://zulfattah.blogspot.com/

Princess Feyqa said...

buat lawatan di sini :) salam kenal yek! follow sini sekali btw.. jemput ke blog feyqa yek!

C!K NoRa said...

Zul Fattah... tido itu satu nikmat! Haha...

Feyqa... salam kenal jugak... btw.. dah follow dah awak.. =))

ana raisya said...

salam ai..ana dtg nak melawat ..salam kenal dari blog istana biru..:))
selamat hari raya

http://raihanibtisam.blogspot.com/2011/08/segmenistana-biru-nak-berkenalan.html

twinkeenabilah said...

Dari segmen yang sama :B

Salam perkenalan :D

Ohh Nora tu bahasa Latin ke? baru tahu, hee
Nway nice name and Good meaning :D

yayath said...

hye:)dari segmen yang sama...heeee~~salam perkanalan^^

sama la kita suka tdo, suka wat keje last minute:)hehehe

btw, nice n unique name:)

C!K NoRa said...

ana: salam kenal jugak.. slmt ari raye... hehe...=))

Twinkeenabilah: salam kenal juge... hehe.. haah Nora tu bahasa Latin... hee... ;P

Yayath: bestkan tido! hak3...=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...